Lavameel

Ik heb begrepen dat Lavameel de beste grondverbeteraar is en veruit het meest efficiënte middel om uw bodem gezond te maken.

Dat lavameel een goede boost geeft aan mineralen en ook heermoes flink zal doen afnemen. Let wel: het heermoes zal niet als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het heeft alle mineralen en sporenelementen in de goede verhouding en Lavameel verbetert de structuur van alle gronden, zowel van lichte zandgrond, veengrond als zware kleigrond.

Lavameel bevat 15% kalk en zorgt voor evenwicht in de bodem. Het geeft langzaam zijn mineralen vrij en heeft daardoor een langdurende werking.

Bodems met lavameel zorgen voor de humusopbouw in de bodem. De grond wordt in de loop der jaren lichter om te bewerken.

lavameel is -net zoals in de grond – in de composthoop / bak belangrijk om de micro-organismen te doen toenemen waardoor het organisch materiaal snel wordt afgebroken en omgezet in bruikbare compost.

Gebruik lavameel tussen maart en oktober bij voorkeur als het bewolkt is en niet te hard waait.

Voeg 250 gram lavameel per vierkante meter toe als basis voor je moestuin. Je groentjes zullen je o zo dankbaar zijn. Werk het lavameel in met een hark in de bovenste 5 cm van je grond. In aangeplante bedden, kun je het gewoon op de grond strooien.

Lavameel is te koop in onze winkel.

Weergaven: 49