Nieuws

Gebruikte koffiepads en theezakjes mogen voortaan bij het groente- fruit- en tuinafval.

Volgens de branchevereniging Koffie & Thee Nederland heeft de sector de koffiepads en theezakjes dusdanig aangepast, dat ze voor het overgrote deel composteerbaar zijn.

Alle koffiepads en theezakjes die nu bij het gft mogen, leveren volgens de brancheorganisatie ongeveer 88 miljoen kilo extra compost op.

Vooraf had de branche met de overheid afgesproken dat minimaal 75 procent van het afval composteerbaar moest zijn. “Dat doel is nu ruimschoots behaald: 93 procent van de theezakjes is composteerbaar en bijna 97 procent van alle koffiepads”, aldus Koffie & Thee Nederland.

De branchevereniging Koffie & Thee Nederland benadrukt wel dat koffiecapsules, ook wel cups genoemd, nog steeds bij het restafval moeten.


Een tijdje terug zijn een aantal vrijwilligers bezig geweest om de beschoeiing van de slootkant naast het clubhuis en winkel te plaatsen.

Zaterdagochtend 28 juli jl. zijn de vrijwilligers om 06:00 uur begonnen om de rest van de slootkant de palen te plaatsen. later worden daar de schotten tegen aan geplaatst.

Weergaven: 276