Tuinieren met je smartphone

Moes-tuinieren is niet alleen een leuke hobby. Er zijn ook nog eens flink wat gezondheidsvoordelen aan tuinieren.

Wat dacht je van lekker werken in de buitenlucht, je eigen groenten en fruit verbouwen en eten, flink wat calorieën verbranden en een lekker gezond kleurtje opdoen.

Maar een hulpje in de tuin is altijd welkom, dat kan met je smartphone, Huh smartphone?, jazeker met je smartphone.

Er zijn diverse smartphone apps die jou kunnen helpen bij het verbouwen van groenten, fruit en ook voor plant herkenning.

Gardroid (Android )
Gardroid helpt u om zelf groenten te kweken door nuttige informatie aan te bieden over de teeltwijzen van verschillende groenten.

Makkelijke Moestuin ( iphone )
Alles wat jij in de app doet, doe je ook in het echt: in je eigen tuin. Zaaien, je plantjes verzorgen, oogsten: alles op de juiste tijd, op de juiste plek en duidelijk uitgelegd aan de hand van de honderden illustraties.

Plantifier (Android / iphone )
Plantifier laat u toe om op een eenvoudige en gratis manier tuinplanten te laten herkennen aan de hand van een foto (plantenherkenning). U kan een foto van de te herkennen planten uploaden via de Plantifier App en de leden van de MijnTuin.org community laten u dan de naam van de plant weten.

Moestuinder (iphone)
Groenten uit eigen tuin? Ja! Zeker doen! Het kweken van eigen groenten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En met Moestuinder wordt het nog een stuk makkelijker!

Pokon (Android )
Deze app geeft je informatie over het kweken van de verschillende groenten en kruiden in je moestuin.

21-10-2020