Recepten

We hebben een nieuwe rubriek op onze website, Recepten. Heb je een lekker recept voor groenten uit eigen tuin? En je wilt dit delen met de andere tuinders via deze website?
Dan roepen we je op om dit aan ons door te geven. Je kunt het recept via contactformulier websitebeheerder. doorgeven.

Bloemkool, gebakken kip en aardappelen.

Wat heb je nodig?

Voor de bloemkool

  • 1 kleine bloemkool of een halve bloemkool
  • 1 eetlepel olie
  • verse tijm, naar smaak, ik had 8 takjes
  • verse peper
  • 1 eetlepels geitenkaasspread of crème fraîche
Voor de gebakken aardappelen
  • 6 kleine of 3 grote vastkokende aardappelen
  • ½ eetlepel zoete gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
Voor de kip
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram kippendij-filet zonder bot
  • 1 eetlepel Al-Andalus specerijenmengeling Euroma
Hoe bereid je het! 
  1. Verwarm de oven voor op 175°Celsius.
  2. Halveer de bloemkool en verwijder de stronk. Spoel af. 
  3. Snijd dan de bloemkool in plakken. Leg de plakken in een ovenschaal. Verdeel de olie erover en verdeel de takjes tijm erover. 
  4. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. En zet de timer op 30 minuten. Check na die tijd of de bloemkool gaar voldoende is voor je. Wanneer je het wat gaarder wilt, verleng je de tijd steeds met 10 minuten. *Voor mij is de bloemkool gaar genoeg als de stronk zacht is. Maar dat is persoonlijk* 
  5. Breng in een pan water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in wedges. Kook gaar in ongeveer 12 minuten. Afgieten en uit laten dampen. 
  6. Verwarm de olie in een koekenpan. 
  7. Meng de kip met de specerijen en bak de kip gaar in olie. Draai regelmatig om. 
  8. Verwarm in een andere koekenpan de olie. Bestrooi de aardappelen met de paprikapoeder. Leg de aardappelwedges in de warme olie en bak ze bruin. 
  9. Verdeel de bloemkool over twee borden. Schep er geitenkaasspread of crème fraîche op en maal er naar smaak peper over. 
  10. Verdeel de kip over twee borden en de gebakken aardappelen.
  11. Knip tuinkers naar smaak over.
  12. En dan….AAN TAFEL.
    Dit recept is van
    elisabethskitchen.nl

Nieuw clubhuis / kantine

Kaapverdiaanse avond

Cursus druiven snoeien

Aanmelden nieuwsbrief

Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

LET OP!! De nieuwsbrief kan in uw spambox terecht komen!

Moestuin: Goed begonnen, half gewonnen

Copyright © 2018 Volkstuin en kleinvee vereniging Dier en Tuin